Woningaanpassing

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Wilt u professioneel advies? Schakel dan een ergotherapeut in. Kijk in de telefoongids voor een ergotherapeut bij u in de buurt.

Mijn huis op maat - huistest

Lang Zult U Wonen

Zijn er kleine aanpassingen nodig?

Vraag familie, buren of een vrijwilliger om te helpen. Heeft u een abonnement bij Wonen Plus? Neem contact met ze op. Ze doen klusjes voor u. Kan niemand u helpen? Zoek een vrijwilliger. In Koggenland kunt u contact opnemen met een serviceloket in uw buurt. Woont u in Opmeer? Vraag dan een vrijwilliger van Stichting Raad en Daad om u te helpen. Inwoners van Medemblik kunnen contact opnemen met de gemeente (wmo-consulent of klantcontactcentrum samenleving).

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

WonenPlus West-Friesland

Bezoekadres

Nieuwstraat
74
1671 BG
Medemblik

Postadres

Nieuwe Steen
24002
1625 HV
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Stichting Raad en Daad

Driestedenweg
96
1661 BK
De Weere
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Misschien is het dan beter om te verhuizen. Vraag advies aan de Wmo-consulent van de gemeente. De consulent komt bij u thuis. Misschien kunt u een vergoeding van de verhuiskosten krijgen.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer

Klaproos
1
1716 VS
Opmeer
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Koggenland

Middenhof
2
1648 JG
De Goorn