Woningaanpassing

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Wilt u professioneel advies? Schakel dan een ergotherapeut in. Kijk in de telefoongids voor een ergotherapeut bij u in de buurt.

Lang zult u wonen

Mijn huis op maat - huistest

Zijn er kleine aanpassingen nodig?

Vraag familie, buren of een vrijwilliger om te helpen. Heeft u een abonnement bij Wonen Plus? Neem contact met ze op. Ze doen klusjes voor u. Kan niemand u helpen? Zoek een vrijwilliger. In Koggenland kunt u contact opnemen met een serviceloket in uw buurt. Woont u in Opmeer? Vraag dan een vrijwilliger van Stichting Raad en Daad om u te helpen. Inwoners van Medemblik kunnen contact opnemen met de gemeente (wmo-consulent of klantcontactcentrum samenleving).

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Stichting Raad en Daad

Driestedenweg
96
1661 BK
De Weere
Toon op kaart (1)
x

WonenPlus West-Friesland

Bezoekadres

Nieuwstraat
74
1671 BG
Medemblik

Postadres

Nieuwe Steen
24002
1625 HV
Hoorn
Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Misschien is het dan beter om te verhuizen. Vraag advies aan de Wmo-consulent van de gemeente. De consulent komt bij u thuis. Misschien kunt u een vergoeding van de verhuiskosten krijgen.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Koggenland

Middenhof
2
1648 JG
De Goorn
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer

Klaproos
1
1716 VS
Opmeer