Thuiszorg

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Woont u in Opmeer? Kijk op de regionale website Lekker blijven wonen voor informatie over langer zelfstandig blijven wonen. U kunt er ook een test doen om te kijken of uw huis geschikt is om zelfstandig te blijven wonen. Een vrijwilliger van Raad en daad kan u hierbij helpen. Of neem contact op met het WIJkteam OpMEER.

Kunt u geen vrijwilliger inschakelen?

In Koggenland kunt u daarvoor contact opnemen met een serviceloket in uw buurt. Woont u in Opmeer? Vraag dan een vrijwilliger van Stichting Raad en Daad om u te helpen. Inwoners van Medemblik kunnen contact opnemen met de gemeente (wmo-consulent of klantcontactcentrum samenleving).

Heeft u een beperking of psychische klachten? Neem dan contact op met het MEE & de Wering Steunpunt (alleen voor inwoners van Medemblik en Opmeer).

Bel naar de gemeente en maak een afspraak voor een adviesgesprek. U kunt ook een afspraak maken via de website. Denkt de Wmo-consulent dat u in aanmerking komt voor hulp in de huishouding? Dan komt de Wmo-consulent bij u thuis kijken. U moet wel een eigen bijdrage betalen. Op de website van het CAK kunt u zien hoeveel.

Toon op kaart (5)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Koggenland

Middenhof
2
1648 JG
De Goorn
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer

Klaproos
1
1716 VS
Opmeer
Toon op kaart (1)
x

MEE & de Wering Steunpunt

Commandeur Ravenstraat
4940
1624 TE
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Stichting Raad en Daad

Driestedenweg
96
1661 BK
De Weere
Wilt u een gesprek over hulp in de huishouding aanvragen?

Wilt u eerst met iemand overleggen? Vraag om hulp bij familie, vrienden of buren.Of ga langs bij het Wijkteam (gemeente Opmeer).

Is dat niet mogelijk? Bel naar de gemeente en maak een afspraak met de Wmo-consulent. U kunt ook een afspraak maken via de website. Denkt de Wmo-consulent dat u in aanmerking komt voor hulp in de huishouding? Dan komt de Wmo-consulent bij u thuis kijken. U moet wel een eigen bijdrage betalen. Op de website van het CAK kunt u zien hoeveel.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Koggenland

Middenhof
2
1648 JG
De Goorn
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer

Klaproos
1
1716 VS
Opmeer