Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Een overzicht van sportverenigingen vindt u in de gemeentegids. Of kijk op de website van Sportservice West-Friesland. U kunt ook een Jeugdsportpas aanvragen voor uw kind. Daarmee kan uw kind kennismaken met verschillende sporten om erachter te komen wat hij of zij leuk vindt. U vraagt de pas aan via de website van Sportservice West-Friesland.

Heeft u een laag inkomen? Misschien komt u in aanmerking voor het Jeugdsportfonds West-Friesland. Kijk op de website voor meer informatie.

Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer - Jeugdsportfonds West-Friesland

Gemeentegids Medemblik

Toon op kaart (1)
x

Sportservice West-Friesland

Dorpsstraat
84A
1688 CH
Nibbixwoud
Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Kijk op de website Beweegkriebels voor leuke tips. Ga samen wandelen of spelen in een van een park of plantsoen. Of doe mee aan het puppyzwemmen bij het Koggenbad of ouder- en kindzwemmen bij de Zeehoek.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Het Koggenbad

Dwingel
4A
1648 JM
De Goorn
Toon op kaart (1)
x

Zwembad de Zeehoek

Dorpsstraat
179
1693 AE
Wervershoof
Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Koggenland

Middenhof
2
1648 JG
De Goorn
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Medemblik

Dick Ketlaan
21
1687 CD
Wognum
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Opmeer

Klaproos
1
1716 VS
Opmeer

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland