Koken

Wilt u zelf blijven koken?

Er zijn veel verschillende keukenhulpmiddelen die het koken makkelijker kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Vraag op de dagen dat het tegenzit of iemand uit uw omgeving voor of met u wil koken. Vaak zijn vrienden, familieleden, buren of bekenden bereid om u een handje te helpen. U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.

U kunt ook gebruikmaken van een maaltijdservice. Bijvoorbeeld van Stichting Raad en Daad (Opmeer) of Omring. Het eten wordt bij u thuisgebracht.

Toon op kaart (1)
x

Omring

Nieuwe Steen
36 (gebouw: ‘Het Baken’)
1625 HV
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Stichting Raad en Daad

Driestedenweg
96
1661 BK
De Weere

Hulpmiddelenwijzer - koken

Is er niemand die voor u kan koken?

U kunt gebruikmaken van een maaltijdservice. Met een magnetron heeft u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. Of kijk eens op de website Thuisafgehaald. Op deze website bieden mensen maaltijden aan die u kunt ophalen. Soms betaalt u een klein bedrag en soms is het gratis. U kunt ook kiezen voor maaltijden op een vaste dag per week of thuisbezorgen.

Bijvoorbeeld Tafeltje Dekje, Stichting Raad en Daad (Opmeer) of Omring. Het eten wordt dan bij u thuisgebracht.

Toon op kaart (1)
x

Omring

Nieuwe Steen
36 (gebouw: ‘Het Baken’)
1625 HV
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Stichting Raad en Daad

Driestedenweg
96
1661 BK
De Weere

Thuisafgehaald

Wilt u met andere mensen eten?

Bent u 55+ en wilt u gezellig met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum of wijksteunpunt.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

In een aantal centra voor ouderenzorg van Wilgaerden kunnen 55-plussers uit de wijk of het dorp samen eten. Op de website van Wilgaerden ziet u in welke centra zo’n 55+-restaurant is. Stichting Raad en Daad organiseert ook gezamenlijke maaltijden voor mensen in Opmeer.

Woont u in gemeente Medemblik? Vraag het wijkteam waar u naartoe kunt.