Chronisch ziek

Heeft u een chronische ziekte en wilt u andere patiënten leren kennen?

Ga langs bij het inloophuis Medemblik. Het Inloophuis helpt met ondersteuning voor bijvoorbeeld mensen met een langdurige, chronische of levensbedreigde ziekte en hun partners. Ook ex-patiënten zijn welkom. Het Inloophuis organiseert verschillende activiteiten en workshops maar u kunt ook alleen een kopje koffie komen doen. Kijk op de website voor meer informatie.

U vindt lotgenoten bij patiëntenorganisaties. Voor vrijwel iedere aandoening of handicap is er een patiëntenorganisatie. Vraag uw arts of verpleegkundige bij welke patiëntenorganisatie u terecht kunt. Ook de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie kent alle patiëntenorganisaties. Bel of kijk op hun website. Of vraag het bij Zorgbelang.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Inloophuis Medemblik

Oosterhaven 11
1671 AA
Medemblik

Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie

1539
3500 BM
Utrecht

Zorgbelang Nederland

2250
3500 GG
Utrecht
Heeft u vragen over uw werk omdat u chronisch ziek bent geworden?

Kijk voor meer informatie op de website van Denkhulp.

Heeft u vragen als opvoeder van een chronisch ziek kind?

Of heb je als kind een chronische ziekte en heb je vragen? Kijk dan op de website Cyberpoli.

Heeft u een chronische ziekte of een beperking en hierdoor hoge ziektekosten?

Misschien krijgt u een tegemoetkoming van uw verzekering. Als u een laag inkomen heeft, kunt u kiezen voor een collectieve aanvullende verzekering van de gemeente. De gemeente betaalt een deel van de premie. U krijgt dan meer kosten vergoed. Kijk voor meer informatie op de website Gezond verzekerd.

Dien alle rekeningen voor zorg en medicijnen op tijd in bij uw zorgverzekering. Kijk ook op de website Meerkosten voor meer informatie over inkomensondersteuning.

Kijk ook of u een bijdrage krijgt via de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Als u een bijdrage kunt krijgen, krijgt u een brief van het CAK. Kijk ook op de website Meerkosten.

Meerkosten.nl

Handicap of chronisch ziek: laat geen geld liggen

Gezond verzekerd

Meerkosten.nl

Handicap of chronisch ziek: laat geen geld liggen