Besparen
Misschien heeft u (tijdelijk) minder inkomsten of wilt u minder geld uitgeven. U kunt vaak veel besparen op dagelijkse zaken. Bijvoorbeeld op abonnementen, de boodschappen of andere (huishoudelijke) spullen.
Hieronder vindt u meer informatie en tips over besparen.
U kunt bijvoorbeeld besparen op telefoonkosten, energierekening, auto en vakanties. Kijk voor tips op de websites van Nibud, Tips om te besparen en Rijker Leven. Of doe de Bespaartest op de website Milieucentraal. De Vastelastenbond zoekt voor u uit hoe u op vaste lasten kunt besparen. Word daarvoor eerst gratis lid. Ook de Consumentenbond geeft tips. Vergelijk verzekeringen op de websites van Independer of de Consumentenbond.
Gebruik ook een huishoudboekje. U vindt (gratis) huishoudboekjes op de website van Wijzer in Geldzaken.
Rijker leven
Nibud
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur.
Vastelastenbond
Milieu Centraal - bespaartest
Tips om te besparen
Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes
Consumentenbond
Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.30 - 18:00 uur.
Ga eens kijken bij een kringloopwinkel. Kringloopwinkels verkopen goedkope tweedehands spullen. Bijvoorbeeld kleding, stoelen, bedden, kasten, tv's, koelkasten en kleine huishoudelijke spullen. U vindt ook goedkope spullen via de sites Marktplaats en Gratis op te halen. Op de website van Deeleconomie kunt u uw spullen met mensen delen. Op de website van Peerby kunt u spullen van mensen bij u in de buurt lenen.
Gratis op te halen
Marktplaats
Weggeefhoek
Alle aanbiedingen van winkels bij u in de buurt vindt u op de website Voordeelmuis. Of kijk in de reclamefolders die u krijgt.
Goedkope recepten vindt u op de site Bijstandsgerechten.
Doe boodschappen op de markt. Aan het eind van de dag worden veel verse producten sterk afgeprijsd.
Bijstandsgerechten.nl
Rijker leven
Voordeelmuis
Tips om te besparen
Surf naar de website van Nibud voor Scholieren en lees de tips & trucs. Of kijk op Edgie voor tips, testen en tools.
Nibud voor Scholieren
De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. U heeft een verwijsbrief nodig van een hulpverlenende instantie. Bijvoorbeeld het maatschappelijk werk.
Bel of mail ze voor een afspraak.